pengujung~

Website counter

my prend

Terdapat ralat dalam alat ini

Permulaan..~

mulenye,aku nak cerite kan sume pengalaman aku mase aku praktikal..aku baru praktikal 2 minggu,..best...best kene maki..hak2...bende yang paling aku x ley lupe sepanjang 2 minggu ni,aku g meeting r..haha,kelakar..sbb,aku x taw nak pki baju ape..bese..aku pki baju celcom,courts mammoth,matrik,baju aras..hahaha..pastu,ble akk umi ajak aku g meeting,aku men pki t shirt,ngn cadigen..pki kasot corcs...hahah,..pastu,ble g meeting ngn mphjt,.ambek kau!sume kontraktor2 pangkat org tua.haha.terbelik bijik mate tgk pkaian aku,ptotnye aku pki bju kemeje tp,tshirt je...gggrrrr..hahah,sori pakcik~ ble masok meeting tu, aku dgr je la ape wakil mphtj tu marah..pasal lanskap,haha..padehal aku x taw ape2 pun...yg penting,kat atas meje meeting tu,ade kuih karipap ngn seri muke...air teh..kenyang~haha

pastu,kitewang diajar tok menipu taw,.haha,patutnye 1 company tu, xbley ade syarikat lg kat bawah cmpany tu..tp,cmpany aku ni...ade berbelas syarikat  bwh die..aku pun plik  gak..cm ne dowang ley handle bab2 menipu ni..selidik2,rupenye..syarikat bwh2 dowang ni,gune alamat gumah sndiri....klau mcm tnder masok kan,1 syarikat tu,die dpt 5 tnder..kalau berbelas2 'syarikat' bwh die tu,,lg byk tnder die dpt..padehal,1 cmpny je yg ade...untong giler kan?then,ble nak hntr claim je..ktewang r jadi mangse...si panjang (mber prktikal aku) die brlakon dr syrikat len,,.pkol 10 pgi tu,hntr claim...aku pulak,berlakon dr syrikat len..hntr claim pde pkol 12 ker..hahaha..mmg kelakar...,gelak jap~

uummm....permulaan die cm ni,cmpny aku ni..tamak = kndekot  ---> haram...(hahahahahaha)
hmm..aku nk dedahkan cm ne die dpt duit haram...klu cm tender msok kan,nty..ble nak claim,msti die letak gaji pekerja 800$..tapi,ble die bayar gaji pekerja 600$ jer...cube bayangkan,kalau 1 pekerje,die bley untung 200$..bgaimane dgn 50-60 pkrje??byk kan?hasil untung tu..tok die sowang je..org kanan die..org kuat la katekan..kau taw x?gaji die wape?? 2000 dgn 1400 je tw..padehal bos die untung berpuluh2 ribu..mngikut kate kerani die,die citer r kat aku..cm ne bos nak g haji..tahun lepas kot die g haji..mule2 tu,die mohon nak g haji 1 family taw..(bese kan klu 1 fmly g,mmg x dpt)..tp,die gune org dlm,die dpt la g..tp,ble da pnt2 mohon,da nk g haji ni,tbe2 die batalkan..sbb projek byk masok....pastu,yg second time ni,die da dpt pe g ngn family die...sampai je kat sne..tbe2,die nak balik malaysia balik,sbb projek byk msok...pastu,akk tu ckp la...(mgkin,hati die lom sedia lg tok insaf..die msih mngejar keduniaan,die x nmpk lg jln yg lurus)..o0,  anak2 die,sume x mnjadi sgt la..cm bapak die,ade master(yg die bngge2 sgt)..tp,anak die,blajar poli pun ley kne tndang..sbb fail subjek...GGrrrrr...tu r,payah kalau kite bg anak kite mknan haram...nty,anak jdi x btol..ble akk tu citer,cm ne die kne dgn anak2 bos...peh,,sdih tol..kuang ajar tol..anak ngn bapak same je....

hmm..setakat ni la..aku da pnh kne maki ngn bos??pernah...utk 2 mngu ni..skali aku kne maki..sbbnye..time tu,nk g mphtj,nk mtk cek (bos yg suwo)..aku g ngn akk kerani tu,aku bek ngn die..aku g la jmp org mphtj tu,mtk cek..skali die terkejot..'bkn cek la dik,sebot harge ni salah kire,kne cop yg baru'..aku pun layankan je la...da settle sume,aku masok kter..aku ckp ngn akk,,'kak,mane ade cek,..org tu ckp,,sebot harge salah'..akk tu cp..bosr yg salah..die bg arahan salah..then,..aku kol bos..ckp kat die..pasal tu..kau taw x ape bos ckp? 'eh,mane ade abg suwo ambek cek?sebot harge...sebot harge salah..!!'..pergh,,aku yg  xtaw ape2,kne maki..siot je..start tu r,tbe2,aku dpt msj dr asni..die mrh2 aku..pergh,,lg frust aku...sedih betol~