pengujung~

Website counter

my prend

Terdapat ralat dalam alat ini

nikon D60 will be mine

NIKON D60
haha..x percaya,.aku dpt beli bnde ni...mule2 ragu2 gak..ye r..cecah ribu,um..tp,pkir2 balik..ble abg aku nk berkawin next year...aku rase mcm nk bli bnde alah ni...aku tny pndapat jol..die kate..bli r 'tembak-tmbak' tu..hahah..maksud die..bli r dslr tu..aku just taw psl dslr ni..serbe skit je. 5 % je...dr kelab fotografi dlu,dgn aku search kat internet..byk info aku taw..um, khamis ni..30/12..aku akan jmp owner die tok beli nikon ni..hrp2 x rosak la...amin~

PC FAIR 2011..lame lagi..=((

facebook yang kedua..

www.tagged.com

kelebihan ni,bley change background..cam my space,pastu..dpt bace status org len..
keburukan..xde chat pulak...sarat r...

karnival kerja

pergi,jgn x pergi

sape igt..kecik2 dlu..kite kan~

- kat skola ade salesman jual bukucerita.ari ni bg list, esok mintak duitbeli walaupun cerita buku tu dah tau.

salesman susu pon camtu gak.


- kat library, budak2 mmg baca buku tpjust tengok gamba je.bile ade programNilam, sebok semua nak pinjam buku.


- RMT kat skola mkn x best, tp ygberduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpnblkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.


- main lwn pemadam, syg nak guna utkpadam.padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlmade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.


- cikgu pakai pembaris kuning pjg.Adepemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgupgg pon kat situ.


- bulu ayam jd ramping krn seringdijadikan rotan.


- time pendidikan seni, lukis sume bolehtp bile time kaler sume hampeh.ade gakbuat anyaman pakai kertas warna, kolajla, ape la...

- main game 2D.super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape.


- jam tgn Boy London jd idaman, sbb boletuka2 kaler ikut suhu n cuaca.


- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.

Tora pon best gak.Beli se mata2 nakmainan, coklat die x mkn pon.


- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan diekat tV bole tembak alien tu...

yang ni pulak...time2 tarawikh..haha


berlakon..

lepas 5 minit..hehe

Cabot...!!

Lagi lajuu..Lari..Lari..

hhmmmm...=(

..Allahuakbar!

Hehe....2 minit kemudian..

hiyuu..hiiiyyyuuu

kerja kosong

kerja kosong??care mudah,,info paling latest kite boleh dapat,,dari


change the notebook background..

taw kan..notebook x ley change die nye background?...ade 1 software yg ley kite change background ..try g link ni..aku pun gune ocenis ni..try la...

http://www.filestube.com/1948bd085b57564803ea,g/Oceanis-Change-Background-W7.html

kantoi syarikat..ha2

sori,semalam x cerite pun pasal kerje lak..aku tertekan la..someone wat hal..hm,da la semalm aku penat gler..bos aku r giler..smpai 5 syarikat,kitewang kne wat claim die..giler tol~..pastu,nak settlekan advance pekerje lagi..biol aku dibuatnye..mcm2 kerenah aku jmp..hari ni,igtkan xde keje..ade jgk..kne wat claim TM,nseb bek kak umi nk wat..senang aku..pagi2,aku da kne g MPHTJ,hantar cop..kantoi lak tu...
'eh,semalam,bukan ke awk dari syarikat ZT ke?kenapa hari ni awk dr syarikat PA??'


haha,sial tol..aku da tunduk bawah da..x taw nak ckp ape..tu r,kje aku menipu syarikat je..mcm2 syarikat aku wakilkan...smpai org tu pun da cam muke aku..siot tol~..pastu,g peringgit,ambek pelan..makan kat kedai pondok..murah giler..mkn ngn ika..(2 nasi,kuah pucuk ubi,1 tlor msin,2 ikan keli,air sirap limau,ngn teh ais..)..sumenye RM5.90..bgos r kedai tu,ptot r ramai orang..sbb murah..then,aku de nmpk tau.budak ni,ade pegang haiwan..mcm polar bear..bergayut kat tgn budak tu..hahah..comel giler..

whatcha say~blow me a kiss

lagu ni..aku x pernah jemu dengar dan nyanyi...


WHATCAH SAY~









BLOW ME A KISS~

istiLah bercinta_ramli sarip

pernah dgr x lagu ni...??
best..



Kau kata kau cinta
Kau kata kau sayang
Kini entah di mana
Tiada lagi kemesraan

Kau kata setia
Hanya aku saja
Tapi hilang ke mana
Tiada lagi kenangan

Ku tabahkan hati
Ku genggam azimat
Untuk ku balut luka semakin mendalam
Biarku hadapi walaupun tergugat
Akan ku benamkan biar jadi debu

Kini ku mengerti
Istilah sebenar
Di dalam bercinta
Tiada kepastian
Tiada penentuan
Akan kebahagiaan
Semua percintaan
Haruslah berkorban
Tiada batasan

CIDB

hari ni,aku wat CIDB,isi borang CIDB tok hntar temuduge..ade 3 set aku wat,nk kejau sekor2,cek men pyh lg..last2,borang yg x lngkap jgk aku hantar,,pgi2,kerani,kak umi da kne marah..sian die,smlm kak umi g temuduge..mse tmuduge tu,bos aku kol..(kuang ajar x??)..x hormat langsung org nk tmuduge..kacau org je..pastu,hari ini,bos mrh2 sbb die kate kak umi x jwb kol die..kak umi kate la,enset silent..die ckp,..'abes?mlm2 pun,x kan x ley tepon abg?'..otak kau nk kol mlm2..x kan nk g keje mlm tu jgk..pe hal la org tue giler duit tu..dgn aku2 skli kne mrh..giler~pastu,dr pagi smpai petang wat claim,phstat je segale dokumen..dak ayep,ngn man pun terpakse meredah panas tok bg pd mphtj ngn mmu,,smpai je mphtj,dowang silap bg dokumen..haha,tersilap cop pada dokumen..trpakse patah balik,dr ayer keroh ke opis..dekat 20 minit bru smpai,pastu wat dokumen baru balik,time tu,aku ngn kak umi dah kuar opiz..nk g hntar claim..dowang pun tmpal la cebisan kertas pada yg salah cop tu,pastu scan..seb bek la x payah wat bru balik...oppss,pasal claim lak,,haha,part ni,mmg cm bdoh sikit..pgi2 tu,aku ade g mphtj,pastu..aku hntr cop..konon2nye dr syrikat ZT..pastu,petang tu kan,aku kuar ngn akk umi,antar claim jgk..aku dr syarikat MU pulak..haha,menyamar je kje aku..aku rase dowang pun da prasan muke aku r..da r muke aku de parot..lg sng cam~

Duit Haram~

haha,sigh~ aku btol2 mnyirap tgk orang tue kdekot ni...mcm sial je..kau taw x..aku godeh2 r FB anak die..then,aku tgk r sekor anak die..cek men berlagak lg..mcm hawau je..result pekse pun nak show kat FB..padehal result UPKK je..bapak die sampai komen cm ni kt fb die. 


"tahniah...baby.?usaha baby bebaloi..ayah nak tahun depan upsr,dapat macam ni..besok ayah hadiahkan laptop...'... 

haha,bdoh!bg taw sume orang,kau bg lap top pada anak kau.,konon2nye,kau kaye la..hahah,kaye makan duit haram~stupid foolish~.

Fy Zal Bertunang

sape fyzal?abg sulong aku...wat ptame kalinye..salah sowang dlm adik beradik aku,die yg bertunang dlu...da selamat pun mase hari sabtu,11/12/2010..time nak wat hntaran r paling kelakar,tah ape2 tah..yg wat nye,aku,mak,yam,jol...kitewang mmg zero bab2 ni,ktewang juzt wt hntaran  ikut gmbr2 dlm internet je ahaha..pastu,ble sedare nk tolong wt,ktewang x nak bg lak tu..ahaha..ye r,ktewang x nk r susahkan org kan...tp,time tepak sirih tu r,mtk bntuan nyah...Nyah r,mak cik aku,paling byk tolong..2 hari die tolong,die la dtg paling awal,tido gumah aku..die jgk balik lewat..bek nyah aku tu...time g gumah pmpuan,kelakar r..time sidang mntak duit..80 $,menjajau2 mak aku cri duit..haha,bkn ape..mak aku mane la taw..kalau ade sidang..kne bg duit..mak x prepare lngsung..hahaha,pastu,ble nk sarong cincin..cek men laju ag die sarong..aku yg mek gmbr pulak terkial2 nak ambek gmbo...lpas tu,mule la sesi bergmbr dgn tunang abg aku tu..,kak mas~

TAPI,tbe2 nak tukar hantaran..yg hantaran pmpuan,letak kat dulang kak mas..pastu,dowang ambek la hantaran tu,skali,bunge gubahan tu..terjatoh,ktewangmmg x stple btol2..haha,aku bntaikan gelak je..akk yg ambek tu,tergelak2 tgk ktewang nye hntran..ye r,pihak pmpuan wat,cek men lawa lg..ktewang wat..haram..hahah,sowi ye kak~lebey afdal klu air tgn kluarge yg wat..ajajajajjajaja..

tah ape2

kak mas ngn aku~


kak mas

yam~mas~leyha

MPHTJ vs MBMB

topic ni agak sensitive tok aku bicarekan..well,pada pengetahuan aku...dlu,mbmb yg jage lanskap sekitar daerah ayer keroh..lanskap time tu,mmg lawa la..sbb MBMB ni pakai 'orang2' die wat..so,kalau 'orang2' die wat x btol..die ley straight berhentikan..tapi,starting baru2 ni,MPHTJ ambek alih lanskap,MPHTJ pakai kontraktor  tok kendalikan lanskap,,tapi,bese la..kontraktor ni..dowang sume juzt nk duit je..(bisnes is bisnes)..ble kontraktor kndalikan lanskap ni..1 cmpany,die tetapkan 6 pkrja..ayer keroh tu,MPHTJ gune beberape kntraktor,1 cmpany,nak jge 6 orang tu,kadang2..sume pkrje mngular time keje..smpaikan org atasan MPHTJ ley perasan...lori yg bese siram air hari2 tu,da xde da..mane hilang??tu r,kntrktor ni..awal2 je tnjuk bek..2,3 bulan,,hilang r..byk giler mslah MPHTJ hadapi smpai kne kuar duit sndiri tok beli pokok..salah MPHTJ jgk,die nk lebeh dr MBMB,tp die x ley wat cm tu,sbb MBMB gune 'orang2' die..MPHTJ,gune kntraktor..susah nk kndalikan tu~

Permulaan..~

mulenye,aku nak cerite kan sume pengalaman aku mase aku praktikal..aku baru praktikal 2 minggu,..best...best kene maki..hak2...bende yang paling aku x ley lupe sepanjang 2 minggu ni,aku g meeting r..haha,kelakar..sbb,aku x taw nak pki baju ape..bese..aku pki baju celcom,courts mammoth,matrik,baju aras..hahaha..pastu,ble akk umi ajak aku g meeting,aku men pki t shirt,ngn cadigen..pki kasot corcs...hahah,..pastu,ble g meeting ngn mphjt,.ambek kau!sume kontraktor2 pangkat org tua.haha.terbelik bijik mate tgk pkaian aku,ptotnye aku pki bju kemeje tp,tshirt je...gggrrrr..hahah,sori pakcik~ ble masok meeting tu, aku dgr je la ape wakil mphtj tu marah..pasal lanskap,haha..padehal aku x taw ape2 pun...yg penting,kat atas meje meeting tu,ade kuih karipap ngn seri muke...air teh..kenyang~haha

pastu,kitewang diajar tok menipu taw,.haha,patutnye 1 company tu, xbley ade syarikat lg kat bawah cmpany tu..tp,cmpany aku ni...ade berbelas syarikat  bwh die..aku pun plik  gak..cm ne dowang ley handle bab2 menipu ni..selidik2,rupenye..syarikat bwh2 dowang ni,gune alamat gumah sndiri....klau mcm tnder masok kan,1 syarikat tu,die dpt 5 tnder..kalau berbelas2 'syarikat' bwh die tu,,lg byk tnder die dpt..padehal,1 cmpny je yg ade...untong giler kan?then,ble nak hntr claim je..ktewang r jadi mangse...si panjang (mber prktikal aku) die brlakon dr syrikat len,,.pkol 10 pgi tu,hntr claim...aku pulak,berlakon dr syrikat len..hntr claim pde pkol 12 ker..hahaha..mmg kelakar...,gelak jap~

uummm....permulaan die cm ni,cmpny aku ni..tamak = kndekot  ---> haram...(hahahahahaha)
hmm..aku nk dedahkan cm ne die dpt duit haram...klu cm tender msok kan,nty..ble nak claim,msti die letak gaji pekerja 800$..tapi,ble die bayar gaji pekerja 600$ jer...cube bayangkan,kalau 1 pekerje,die bley untung 200$..bgaimane dgn 50-60 pkrje??byk kan?hasil untung tu..tok die sowang je..org kanan die..org kuat la katekan..kau taw x?gaji die wape?? 2000 dgn 1400 je tw..padehal bos die untung berpuluh2 ribu..mngikut kate kerani die,die citer r kat aku..cm ne bos nak g haji..tahun lepas kot die g haji..mule2 tu,die mohon nak g haji 1 family taw..(bese kan klu 1 fmly g,mmg x dpt)..tp,die gune org dlm,die dpt la g..tp,ble da pnt2 mohon,da nk g haji ni,tbe2 die batalkan..sbb projek byk masok....pastu,yg second time ni,die da dpt pe g ngn family die...sampai je kat sne..tbe2,die nak balik malaysia balik,sbb projek byk msok...pastu,akk tu ckp la...(mgkin,hati die lom sedia lg tok insaf..die msih mngejar keduniaan,die x nmpk lg jln yg lurus)..o0,  anak2 die,sume x mnjadi sgt la..cm bapak die,ade master(yg die bngge2 sgt)..tp,anak die,blajar poli pun ley kne tndang..sbb fail subjek...GGrrrrr...tu r,payah kalau kite bg anak kite mknan haram...nty,anak jdi x btol..ble akk tu citer,cm ne die kne dgn anak2 bos...peh,,sdih tol..kuang ajar tol..anak ngn bapak same je....

hmm..setakat ni la..aku da pnh kne maki ngn bos??pernah...utk 2 mngu ni..skali aku kne maki..sbbnye..time tu,nk g mphtj,nk mtk cek (bos yg suwo)..aku g ngn akk kerani tu,aku bek ngn die..aku g la jmp org mphtj tu,mtk cek..skali die terkejot..'bkn cek la dik,sebot harge ni salah kire,kne cop yg baru'..aku pun layankan je la...da settle sume,aku masok kter..aku ckp ngn akk,,'kak,mane ade cek,..org tu ckp,,sebot harge salah'..akk tu cp..bosr yg salah..die bg arahan salah..then,..aku kol bos..ckp kat die..pasal tu..kau taw x ape bos ckp? 'eh,mane ade abg suwo ambek cek?sebot harge...sebot harge salah..!!'..pergh,,aku yg  xtaw ape2,kne maki..siot je..start tu r,tbe2,aku dpt msj dr asni..die mrh2 aku..pergh,,lg frust aku...sedih betol~

cerite kite